Göz Altı Mezoterapisi Nedir?



Yaş, genetik faktörler, yaşam şartları ve kullanılan ilaçlar gibi çeşitli etkenlerden dolayı göz çevresi görünümünde değişimler meydana gelebilmektedir. Genellikle, yetersiz uyku ve stresli hayat şartları ile daha da rahatsız edici bir hal alan göz altında renk değişimleri ve yapısal değişiklikler kişileri mutsuz edebilmektedir. Göz altlarındaki mor halkalar ve torbalanmalar kişilerin yorgun ve yaşlı görünmesine neden olabilmektedir. Bu noktada kişiler göz altı ve göz çevresi kremlerine başlamaya yönelirken, daha kapsamlı tedavi ve bakım yöntemi arayışında olan kişiler de medikal tedavilere yönelmektedirler. Bu noktada alanında uzman birçok doktor göz altı dolgusu, göz çevresi toksin uygulamalarının yanı sıra etkili yöntemlerden biri olan mezoterapiyi önermektedir.

Mezoterapi, birçok farklı isimle de bilinen bir uygulamadır. Vitamin iğnesi, mezolifting uygulaması, gençlik aşısı, likit yüz germe, sıvı yüz germe, gençlik serumu ve somon DNA aşısı olarak da bilinmektedir. Aslında mezoterapi, bir uygulama yöntemidir. Tüm uygulamalar içerisinde çeşitli, vitamin, mineral, enzim, hyaluronik asit, peptit, antioksidan ve aminoasitlerden oluşan preparatlar yer almaktadır. Mezoterapi, bu preparatların, özel mezoterapi iğneleri ile cildin orta tabakasına uygulanması işlemidir. Son dönemlerde iğnesiz mezoterapi seçenekleri de git gide artmaktadır. Göz altı bölgesini canlandırmak ve oluşan şikayetleri gidermek adına mezoterapi etkili bir yöntemdir. Göz altındaki koyu halkaların, çökkünlüklerin, morlukların giderilmesi ve göz çevresindeki kırışıklıkların giderilmesi için genellikle hyaluronik asit, vitaminler, mineraller, peptitler ve dolaşım düzenleyici antioksidan bitki ekstreleri içeren göz altına özel mezoterapi ürünleri göz altına mezoterapi tekniği ile uygulanır.

Göz Altı Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Göz altı bölgesi, yüzümüzün en hassas bölgelerindendir. Göz altı mezoterapisi uzman doktor tarafından uygulanması gereken son derece hassas bir uygulamadır. İğneli bir işlem olması nedeniyle göz altı bölgesinde yer alan damarlara dikkat edilmelidir. Bundan dolayı işlemi gerçekleştirecek kişi mutlaka ki uzman bir doktor olmalıdır. Göz altı ve göz çevresine ince uçlu iğnelerle uygulanan organik içerik yönüyle zengin preparatlar, göz altı bölgesinin canlanmasını sağlamaktadır. Preparatlar içerisinde yer alan hyaluronik asit, vitaminler, mineraller ve peptitler uygulama bölgesinde yer alan hücrelerin oksijenlenme ve yenilenmesinin destekler. Kolajen sentezinin artmasını sağlayarak bölgenin elastikiyetini ve sıkılığını geri kazanmasını destekler. Tüm bu etkileri mezoterapiyi çokça tercih edilen, etkin bir anti- aging (yaşlanma karşıtı) uygulama yapmaktadır. Cildin beslenmesini sağlayan vitamin ve mineral içeriği, cildin canlılığını ve parlaklığını kazanmasını sağlar. Bu durum kırışıklık, renk değişimi gibi birçok göz çevresi şikayetini giderdiği gibi göz altı morluklarını ve göz çevresinde oluşan halkaları da gidermektedir. Kişilerin yorgun ifadesini silmekte; daha canlı ve dinamik bir ifade kazandırmaktadır.

Uygulama öncesi, göz altına ve çevresine uygulanan lokal anestezik kremler sayesinde, 15-20 dakika içerisinde uygulanan oldukça konforlu bir uygulamadır. Göz altı mezoterapisi,7-10 günde bir seans olmak üzere, ihtiyaca bağlı olarak genellikle 3 -6 seans şeklinde planlanmaktadır. Seans sayısı ve sıklığı kişilerin ihtiyaçlarına göre belirlenmektedir. 2. seanstan itibaren gözle görülür değişim sağlaması nedeniyle son derece etkili bir uygulamadır.

Mezoterapi Ürünleri Nelerdir?

Mezoterapi tekniğiyle cildin orta tabakasına uygulanan ürünlere mezoterapi ürünleri denir. Enjekte edilen formlarının yanı sıra topikal kullanım için geliştirilen dermaroller, dermapen, iğneli radyofrekans ya da iğnesiz mezoterapi cihazları ile cilde uygulanan çeşitleri de vardır. Genel olarak içeriğinde, vitaminler, mineraller, enzimler, hyaluronik asit, peptitler, aminoasitler, antioksidanlar ve bitki ekstreleri bulunmaktadır. Somon DNA gibi dokuları yenileyen rejeneratif peptitler ürünlerin etkinliğini artırmaktadır.

Leke Mezoterapisinde Kullanılan Bileşenler Nelerdir?

Mezoterapi solüsyonları doğal bileşenlerden oluşmaktadır. İçerisinde vitaminler, mineraller, hyaluronik asit, peptitler, antioksidanlar, amino asitler, enzimler ve çeşitli bitki ekstreleri bulunur. Uzman doktor tarafından leke oluşum mekanizması ve kişinin sağlık durumu değerlendirildikten sonra kişiye özel hazırlanan preparatlar ve program ile leke mezoterapisi uygulanır. Mezoterapi ürünleri, mezoterapi ilaçları olarak düşünülse de aslında içerisinde yer alan bileşenler ilaç niteliği taşımamaktadır. Mezoterapi içerisinde aşağıdaki bileşenler yer alabilmektedir.

Mezoterapi ürünleri ev tipi olabildiği gibi profesyonel kullanım için de üretilmektedirler. Gözle görülür etkili bir tedavi için klinik uygulamalara uygun preparatlar kullanılmalıdır. Bu preparatlar uzman bir doktor tarafından ilgili bölgeye uygulanmalıdır.

Estetik Mezoterapi Uygulama Alanları Nelerdir?

Mezoterapi vücudun çeşitli yerlerine, farklı ihtiyaçlar doğrultusunda uygulanabilmektedir. Mezoterapi uygulamaları; saç dökülmesi tedavilerinde, bölgesel incelme tedavilerinde, selülit tedavilerinde, yaşlanma karşıtı uygulamalarda, ciltteki skar (iz), leke ve çatlakların giderilmesinde destek alınan kozmetik uygulamaların başında gelmektedir. Mezoterapi vücudun hemen hemen her bölgesine uygulanabilen, ancak sıklıkla saçlı deri, yüz, boyun, dekolte, el üstü, karın çevresi, basen, kol ve bacak bölgeleri yer almaktadır. Her bir bölgeye farklı amaçlar kapsamında uygulama yapılmaktadır. Yüz bölgesine uygulanan mezoterapi, genellikle yaşlanma karşıtı etki amacıyla cildi yenileyici ve gençleştirici uygulanmaları kapsar. Cilt mezoterapisinin en önemli etkilerinden biri, kolajen sentezini arttırması ve buna bağlı olarak cildin elastikiyetini ve canlılığını kazandırmasıdır. Cilt tonu eşitsizliklerinin düzenlenmesi, kırışıklıkların giderilmesi, cilt sarkmalarının önüne geçilmesi ve lekelerin giderilmesi için de sıklıkla uygulanmaktadır. Göz altı mezoterapisi de yüz bölgesi uygulamalarına dahil olmaktadır. Göz altı morluklarının, göz çevresi koyu halkaların ve göz altı çökmelerinin giderilmesinde oldukça etkili bir yöntem olduğundan; oldukça tercih edilen bir uygulamadır.

Karın çevresi, basen, bacak ve kol bölgelerinde bölgesel yağ birikimlerinin giderilmesi, sarkmaların giderilmesi ve selülit problemlerinin ortadan kaldırılması için uygulanmaktadır. Dolaşım düzenleyici peptitler ve bitki ekstreleri sayesinde bölgedeki kan dolaşımı ve lenfatik dolaşım hızlanır, lipolitik etkenler sayesinde dokuda biriken yağlar parçalanır, kan tonusunu güçlendirici etkenler sayesinde doku sıkılaşır; daha ince ve sıkı bir vücut elde edilir.

Yüz, boyun, dekolte ve el üstü gibi bölgeler başta olmak üzere vücudun her bölgesine uygulanabilen leke mezoterapisi için özel hazırlanan preparatlar, oluşan lekeleri gidermek ve yeni leke oluşumunu baskılamak, önlemek için uygulanır. Özellikle enzimatik leke tedavisi dört mevsim uygulanabilen, oldukça etkili bir uygulamadır. Özellikle süperoksit dismutaz enzimi ve glutatyon içeren preparatlar lekelerin giderilmesinde ve yeni leke oluşumunu önleme de oldukça başarılı olmaktadır.

Bunun yanı sıra mezoterapi; sporcu yaralanmaları, deri çatlakları, alerjiler, vitiligo, akut ve kronik ağrılar ve fibromiyalji tedavilerine destek amacıyla da uygulanmaktadır.